MTA pidas septembris kinni suure hulga salasigarette ja –kütust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu ja Tolliameti kütuse kontroll
Maksu ja Tolliameti kütuse kontroll Foto: Karli Saul

Maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused viisid möödunud kuul Eesti piiridel läbi 1261 kontrolli, millest 437 olid tulemuslikud.

Maanteedel toimus kokku 1718 kontrolli, mille ajal avastati 69 rikkumist. Kontrolliti 49 kütusekäitlejat sealhulgas tanklaid. Ebakvaliteetset kütust ja dokumentidega seotud rikkumisi avastati 12 juhul.

Erinevaid alkoholi- ja tubakakäitlejaid kontrolliti kokku 34 korral, rikkumisi tuvastati 8 juhul. Kuu jooksul peeti kinni 702 717 sigaretti ja 51 881 liitrit kütust.

Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 286. Kinni peeti 221 g narkootilisi aineid. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa tuvastati 5581 tükki.

Mitmel korral avastasid tollitöötajad kümneid tuhandeid salasigarette Luhamaa ja Koidula tollipunktides veokitest. Salasigarette peitsid veokijuhid sageli auto rehvidesse.

Nii avastati 17. septembril Koidula tollipunktis ühe veoki kahest tagumisest rehvist kokku 40 400 salasigaretti.

Päev hiljem tehti Luhamaa kaudu Venemaalt saabunud veokile tolliläbivaatus veokite kontrollihallis.

Kontrolliti veoki kabiini, mootoriruumi, poolhaagisel ka kaubaruumi. Samuti vaatasid tollitöötajad veoki ja poolhaagise põhja alla.

Selgus, et poolhaagise neljal rattal olid selgelt nähtavad rehvide demonteerimise jäljed. Lisaks oli osa rattamutritest nõrgalt kinni keeratud.

Röntgenläbivaatuse abil tuvastasid tollitöötajad, et neljas rehvis olid pakendid erinevate maksumärkideta sigarettidega, mida oli kokku 82 000 tükki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles