Mehe kirvega tapnud noormehed saadeti üheksaks aastaks trellide taha

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohus saatis üheksaks aastaks trellida taha 18- ja 16-aastase noormehe, keda süüdistati mehe tapmises.

Viru Maakohtu 21. juuli otsusega tunnistati 18-aastane noormees ja 16-aastane noormees süüdi mõrva toimepanemises ning mõlemale mõisteti karistuseks üheksa aasta pikkune vangistus. Karistuse kandmise alguseks loetakse mõlemal 2014. aasta 5. jaanuar, teatas Viru maakohtu pressiesindaja.

Süüdistuse kohaselt meelitasid süüdistatavad tunamullu 29. detsembril 33-aastase mehe Toila vallas eramaja territooriumile ning lõid teda korduvalt kirvega, mille tagajärjel suri ohver sündmuskohal. Pärast tapmist omastasid süüdistatavad tapetui Audi ning kasutasid seda oma äranägemise järgi endale meelepärasel viisil.

Seejärel jätsid noorukid auto Jõhvi linna, kus see 2014. aasta 3. jaanuaril avastati. Kaks päeva hiljem pidasid Ida prefektuuri kriminaalpolitseinikud noormehed kinni ning kohus võttis nad prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Kohus arutas kriminaalasja kinniste uste taga üldmenetluse korras. Kohtuotsuse peale on kohtumenetluse poolel õigus esitada apellatsioon Tartu ringkonnakohtule Viru maakohtu kaudu.

Karistusseadustik võimaldab kohtul mõrva toime pannud alaealist karistada kuni kümneaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles