Leedu kaitseväelased tutvusid Tapal ajateenistusega

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid õppustel
Leedu sõdurid õppustel Foto: MINDAUGAS KULBIS/AP

Esimese jalaväebrigaadi Tapa linnakut külastasid eile ja üleeile Leedu relvajõudude seitse kõrget vanemallohvitseri, kelle eesmärk oli tutvuda ajateenijate väljaõppega.

«Saime ajateenistuse olemusest väga hea ülevaate ning saame siin nähtut kindlasti Leedus ajateenistuse taastamisel kasutada,» ütles Leedu maaväe veebel ülemveebel Osvaldas Žurauskas.

Tema sõnul vajavad leedukate teadmised värskendamist, sest kohustuslik ajateenistus kaotati Leedus 2008. aastal.

«Kaheksa aastat on pikk aeg ning selle jooksul hakkavad mõned põhitõed juba ununema,» lisas ülemveebel Žurauskas.

Leedu kaitseväelastele tutvustati muuhulgas, kuidas sisustada ajateenijate vaba aega ning kas ja millisel moel on mõttekas piirata moodsate sidevahendite kasutamist.

Samuti tutvusid külalised esimese jalaväebrigaadi struktuuri ja Tapa linnaku taristuga. Leedu vanemallohvitserid külastasid ka Tapal asuvaid õhutõrje-, tagala- ja pioneeripataljone, luurekompaniid ning staabi- ja sidekompaniid.

Leedu seim võttis otsuse kohustusliku ajateenistuse taastamise kohta vastu käesoleva aasta 19. märtsil. Vastavalt otsusele kehtestati Leedus kohustuslik ajateenistus viieks järgnevaks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles