Üks SMS-laenu firma loobus politseiga kohut käimast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

SMS Laen OÜ võttis kohtust tagasi oma avalduse, milles nõuti neile tehtud rahapesu andmebüroo tehtud ettekirjutuse tühistamist.


SMS Laen OÜ võttis oma kohtusse esitatud avalduse tagasi, ütles keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kadri Põldaru. Teised kaks kiirlaenu firmat politsei andmetel oma taotlust tagasi võtnud ei ole.


Oma avalduse tagasi võtnud SMS Laen OÜ teatas, et on täitnud kõik ettekirjutustest ja seadustest tulenevad nõuded, mis on vajalikud laenu taotleva isiku tuvastamiseks. Ettevõtte tegevjuht Aaro Soosaar teatas, et seetõttu otsustas ettevõtte ka mitte vaidlustada rahapesu andmebüroo ettekirjutust.


«Kiirlaenupakkuja Monetti AS-i ja keskkriminaalpolitsei istung toimus 08.09.08 ja sealt lähiajal tulenev otsus mõjutab ka teisi samal alal tegutsevaid ettevõtteid, mistõttu ei näe SMS Laen OÜ kaebamiseks põhjust,» teatab Soosaar.


Tänavu on rahapesu andmebüroo teinud 12 ettekirjutust, Tallinna halduskohtus vaidlustasid mai lõpus tehtud ettekirjutused SMS Laen OÜ, Risicum Capital Estonia OÜ ja Monetti AS.


Rahapesubüroo heidab kiirlaenufirmadele ette, et teenuse esmakordsel kasutamisel ei tuvastata kliendi isikut silmast silma kohtumisel.


Ettevõtete arvates on see nõue aga vastuolus põhiseadusega ja nad pöördusid kohtusse, taotledes selle põhiseadusevastaseks tunnistamist ning juba tehtud ettekirjutuse tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles