Linnamäe sai lõpliku loa omandada Eesti Meedia enamusosalus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Linnamäe.
Margus Linnamäe. Foto: Margus Ansu

Leedu konkurentsiamet kiitis reedese otsusega heaks tehingu, mille järgi omandab Margus Linnamäe firma UP Invest täiendavad 20 protsenti ASi Eesti Meedia aktsiatest, saades nii meediakontsernis enamusosaluse; tehingu on seega heaks kiitnud kõik Balti konkurentsiametid.

Leedu konkurentsiameti hinnangul ei too koondumine kaasa valitseva mõju tekkimist meediaturul. Eesti Meediale kuulub riigis uudistesportaal 15min.lt ning kuulutuste- ja reklaamiportaal Plius. Varem on tehing saanud ka Läti ja Eesti konkurentsiametite heakskiidu.

Tehingujärgselt kuulub UP Investile 70 protsenti Eesti Meediast. ASi Eesti Meedia nõukogu esimehele Mart Kadastikule kuulub pärast tehingut üheksa protsenti aktsiatest.

Eesti Meedia juhatuse liikmetele Toomas Issakule ja Meelis Luhtile ning Kroonpressi juhile Andres Kullile kuulub pärast tehingut võrdsetes osades kokku 21 protsenti Eesti Meedia aktsiatest.

Märtsis teatas Eesti Meedia, et kauaaegne tegevjuht ja osanik Kadastik lahkub kontserni argijuhtimisest ja siirdub nõukogu esimeheks. Ühtlasi teatati, et uut tegevjuhti ei otsita ning juhatus jätkab kaheliikmelisena. Sinna kuuluvad Toomas Issak ning Meelis Luht.

UP Investi juhatuse esimees Kristjan Vilosius kinnitas aprillis, et Eesti Meedia juhatus jätkab pärast tehingut samas koosseisus.

Copy
Tagasi üles