Eston Kohvri kohtuprotsessil vahetus kohtunik

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Pihkva oblastikohtu saalis.
Eston Kohver Pihkva oblastikohtu saalis. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri kohtuprotsessil vahetus kohtunik, kohtuasjaga tegeleb nüüd Pihkva oblastikohtu kohtunik Julia Ulanova.

Uue kohtuniku abi Jekaterina Brusova ütles Postimehele, et kohtuniku vahetus on seotud kohtuasja ületulekuga Moskva kohtust Pihkva oblastikohtusse. Kohvri süüasi on Pihkva kohtu töös ametlikult alates 13. juulist.

Varem oli Eston Kohvri süüasjas kohtunik Larissa Bobrova.

Kinnine kohtuprotsess Eston Kohvri süüdistuses jätkub Pihkva oblastikohtus esmaspäeval, ütles Pihkva oblastikohtu pressiesindaja Julia Pron.

Pihkva kohus pikendas 17. juulil Eston Kohvri trellide taga hoidmise tähtaega 8. oktoobrini. Kui seni oli Kohver vahistatud kuni 8. augustini, siis nüüd lisas kohus sellele kaks kuud.

Venemaa prokuratuur süüdistab Eston Kohvrit spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja relva salakaubaveos. Eesti peab Kohvri süüdistust fabritseeringuks ning nõuab tema viivitamatut vabastamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Kohvrit hoiti esialgu Moskva Lefortovo vanglas, suve hakul toodi ta Pihkvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles