Värska piirivalvekordon sai uue kopteri maandumisplatsi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värska kordoni kopteri maandumisplatsi avamine.
Värska kordoni kopteri maandumisplatsi avamine. Foto: Siseministeerium

Täna avati politsei- ja piirivalveameti Värska kordonis Ameerika Ühendriikide toetusel rajatud uus helikopteri maandumisplats.

Projekt sai teoks tänu Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse toetusele, mille eesmärk on parandada kopterite maandumis- ja tankimisvõimalusi. USA Euroopa väejuhatuse toetus oli kokku ligi 8,4 miljonit krooni, millest toetatakse ehitustegevust kahes Eesti piirivalvekordonis. Värska kordoni kopteriplatsi ehitust toetati 2,5 miljonit krooniga ning lisaks saab 5,9 miljoni kroonisel toetusel uue maandumisplatsi ka Narva piirivalvekordon.

«See ühine projekt kinnitab mõlema riigi valmisolekut turvalisuse alase koostöö jätkamiseks sõprade ja liitlastena,» märkis Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Michael C. Polt.

«Ameerika Ühendriikide toel rajatud maandumisplats näitab, et rahvusvahelist koostööd ei tehta mitte ainult piiri taga, vaid ka Eestis kohapeal,» lisas sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort. Tema sõnul nõuab võitlus rahvusvahelise kuritegevusega ning kasvav illegaalse immigratsiooni surve üha tihedamat riikide vahelist koostööd. «Kopterite maandumisplatsid on vajalikud nii EL välispiiri turvalisust silmas pidades kui ka ühises võitluses terrorismi ja narkokuritegevusega,» selgitas Koort.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Tõnu Hundi sõnul laiendab Värska kopteriplatsi avamine oluliselt kopteri opereerimisvõimekust ja sündmustele reageerimise kiirust.

«Pikemaajaliste patrull- ja otsingulendude puhul ei pea tankimiseks enam Tartusse lendama, mis annab olulise ajakokkuhoiu. Näiteks päästeoperatsioonide puhul on lisaks maandumise ja tankimise tingimustele oluline ka ligipääs kopterile, et abi vajavat inimest saaks sujuvalt üle anda maapealsetele teenistustele,» lisas Hunt.

Värska kordoni kopteriplatsi avasid siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalvekolonelleitnant Tõnu Hunt, Ameerika Ühendriikide Euroopa väekoondise inseneridekorpuse juht kolonel John Kem ning USA suursaatkonna kaitseatašee Eestis kolonelleitnant Robert Williams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles