Kruuse teeb ELi nõukogust poppi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Maria Kilk

Maaeluminister Urmas Kruuse on jõudnud Euroopa Liidu ministrite nõukokku kolleegide ette Eesti põllumajanduse huve esindama vaid ühel korral.

Euroopa Liidu ministrite nõukogu tuleb kokku kümnes eri koosseisus, sõltuvalt arutlusel olevast teemast. Üldjuhul esindab Eestit neil kohtumistel valdkonna eest vastutav minister, kuid vajadusel saab teda asendada mõne teise haldusala minister või esindab Eesti huve Euroopa Liidu (EL) esinduse asejuht või suursaadik.

Näiteks on põllumajanduse ja kalanduse nõukogu (AGRIFISH), kus kohtuvad liikmesriikide põllumajandusministrid, tänavu kokku saanud kuuel korral. Kui eelmine põllumajandusminister Ivari Padar (SDE) käis oma ametiajal neist kahel, siis praegune maaeluminister Urmas Kruuse (RE) on neljast kohtumisest jõudnud vaid ühele.

Postimehe küsimusele, mis põhjustel ta neil kohtumistel ei osalenud, minister ei vastanud. «Võimalusel osalen alati ministrite nõukogul, ehkki ei saa välistada, et mõnikord esindavad Eestit alalise esinduse asejuht ja asekantslerid. Või kui põhilised teemad puudutavad kalandusressurssi, siis keskkonnaminister, kes Eestis selle teema eest vastutab. Nii on mõistlik,» sõnas veidi üle saja päeva maaeluministri ametit pidanud Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles