ERR: presidendikampaania võtab hoo sisse ilmselt uuel aastal

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaadid Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand valimisdebatil BNSi toimetuses.
Presidendikandidaadid Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand valimisdebatil BNSi toimetuses. Foto: Postimees/Scanpix

Veidi rohkem kui aasta pärast on Eestis presidendivalimised, kuid erakonnad ei kiirusta kandidaatide avalikustamisega, presidendikampaania võtab ilmselt õige hoo sisse uuest aastast.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor oletab, et temast kui presidendikandidaadist on hakatud rääkima tema ametikoha tõttu. Parlamendierakonnad Nestori sõnul presidendivalimisteks veel ei valmistu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Reformierakonna võimalikeks kandidaatideks peetakse Siim Kallast ja Marina Kaljuranda, reformierakondlased aga kinnitavad, et peaministripartei jätab presidendikandidaadi koalitsioonipartnerite otsustada.

Indrek Tarandi esitas eelmistel presidendivalimistel Keskerakond, nüüd räägitakse Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL), meedias on kõlanud ka Jüri Luige nimi.

Parteitu Tarand ütles, et on vajadusel nõus kandideerima, tema hinnangul valitakse seekord president pigem valimiskogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles