Norras päästeti kaljunukile lõksu jäänud eestlased

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter Kinsarviku piirkonnas, kus kaks eestlast lõksu jäid.
Helikopter Kinsarviku piirkonnas, kus kaks eestlast lõksu jäid. Foto: SCANPIX

Viietunnise päästeoperatsiooni käigus aidati kaljunukilt alla kaks Eesti kodanikku, kes omal jõul sealt ei pääsenud.

Mehed olid läinud matkama kaljusele maastikule, kus kohalikud üldjuhul ei käi. Umbes 600 meetri kõrgusel merepinnast otsustasid mehed kaljuäärele pidama jääda. 17.15 ajal teatasidki nad Norra politseile, et nad on kaljunukil, kust nad ei pääse enam alla, kirjutab Bergens Tidende.

Kõigepealt üritasid mehi päästa Punase Risti mägironijad helikopteriga, kuid see neil ei õnnestunud. Seejärel saatis Norra päästekeskus oma helikopteri koos päästemeeskonnaga. Veidi enne kella 22 päästeti eestlased, kes olid hea tervise juures ja arstiabi ei vajanud.

Punase Risti esindaja Stig Hope rääkis lehele, et abi oodanud meestele viidi süüa ja juua, kuna kardeti, et neid eilse päeva jooksul päästa ei õnnestu. Õnneks aga saadi mehed ligi viis tundi väldanud päästeoperatsiooni järel siiski enne pimedat kätte.

Hope nentis ka, et eestlased tahtsid kogeda Norra loodust, kuid ei arvestanud võimalike ohtudega. Seda, et piirkonda ei soovitata turistidel minna, kinnitas ajalehele ka üks kohalik elanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles