Roheliste volikogu juhiks sai Peep Mardiste

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep  Mardiste
Peep Mardiste Foto: Margus Ansu

Täna valisid erakonna Eestimaa Rohelised (EER) volikogu liikmed volikogu uueks juhatajaks ülekaaluka häälteenamusega Tartu piirkonna juhi Peep Mardiste.

Riigikogu valimisteni jäänud kuudel keskendub 55 liikmeline volikogu Roheliste peamiste valimissõnumite lihvimisele, teatas erakonna pressiesindaja.

Volikogu on erakonna kõrgeim valitav organ üldkogude vahelisel ajal, mille üheks peamiseks ülesandeks on erakonna programmiliste seisukohtade kujundamine.

«Riigikogu valimisteni on jäänud alla 5 kuu ning kavatsen kogu volikogu töö suunata sellele, et saaksime tänasele 6 kohale järgmises riigikogus lisa,» sõnas Peep Mardiste.

Roheliste volikogus Tartu piirkonda esindav Mardiste pidas oluliseks teematoimkondade aktiveerimist ning laiapõhjalist arutelu valimisplatvormi lõpetamisel. «Hoida tuleb nii loodust kui inimest ning sellele saab toetuma ka meie tulevikku vaatav visioon valimistel.»

Volikogu 55 liikmest umbes poole moodustavad piirkondade esindajad, lisaks kuuluvad volikokku erakonna liikmetest riigikogu ja kohalike omavalitsuste volikogude saadikud ning erakonna valitud kogude esindajad. Põhikirja kohaselt käib volikogu koos vähemalt 4 korral aastas.

Volikogu esimeheks kandideerisid Peep Mardiste kõrval ka Paul Lettens, Andres Siplane ja Marek Strandberg. Erakonna volikogu mandaat kehtib kuni järgmise üldkoguni, mil valitakse uued volikogu liikmed ja juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles