Rattavarguste arv on suvega kolmekordistunud

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas
Jalgratas Foto: SCANPIX

Viimasest kindlustus- ja politseistatistikast selgub, et vargad on aktiivsemaks muutunud ning võrreldes aasta algusega on rattavarguste arv kolmekordistunud, peavalu valmistavad ka kodudes aset leidvad vargused ning käekoti ja telefoni ebaseaduslik võõrastesse kätesse langemine.

«Tänane kindlustus- ja politseistatistika näitab, et vargad on tõepoolest aktiivseks muutunud ning kõige rohkem varastatakse trepikodadesse, koridoridesse ja õuealadele jäetud jalgrattaid,» tutvustas Seesami tootejuht Dagmar Gilden kindlustusfirma tehtud uuringu tulemusi.

Gildeni sõnul saab igaüks ise varguse ohvriks langemise tõenäosust vähendada. «Minu soovitus on hoida rattaid kindlates panipaikades või muudes kinnistes ruumides, kuhu igaüks ligi ei pääse,» soovitas ta. Varguse avastamise järel tasuks kindlasti teavitada politseid. Samuti on end kodukindlustuse raames võimalik ka jalgratta varguse vastu kindlustada.

Lisaks selgub statistikast, et probleeme valmistavad ka vargused autodest, abihoonetest ja kodudest. Maapiirkondades murtakse sagedamini abihoonetesse, kus enamasti hoitakse trimmereid, tööriistu ja muruniidukeid ehk esemeid, mida saab kiirelt edasi müüa. Kodudesse sissemurdmisel varastatakse lisaks koduelektroonikale tihti ka kappide peale jäetud ehteid ja väärisesemeid.

Varastatakse ka autodest. «Aknast paistvad esemed on varga silmis ahvatlev kraam, seetõttu on autodest varastatud sülearvuteid ja telefone,» rääkis Gilden. «Suvekuudel tasub kindlasti jälgida, et autoaken kogemata lahti ei jääks, sest see teeb varastamise eriti hõlpsaks,» jagas ta soovitusi.

Seesami tootejuht rõhutas, et kõige olulisem on vargust vargale mitte lihtsaks teha. «Jalgrattad, muruniidukid, lapsevankrid jms tuleb kindlasti kasutamise järel siseruumidesse viia ja uksed lukustada.» ütles ta.  «Väärtuslikud esemed tuleks nii autos kui ka kodus hoida mittenähtaval kohal. Samuti peaks kodust lahkudes lukustama kodu uksed, garaaži ja kuuri ning sulgema ka väikesed vannitoaaknad,» selgitas Gilden, öeldes, et vargusi aitab ära hoida ka töökorras valvesignalisatsiooni olemasolu ja kasutamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles