Maavanem: haldusreformi käigus võiks sündida Suur-Järvamaa

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Aasma
Alo Aasma Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva maavanem Alo Aasma on seda meelt, et aastaks 2018 võiks maakonnas olla üks omavalitsus, teise variandina võiks tema hinnangul kõne alla tulla kuni neli valda.

Seetõttu alustab Järva maavalitsuse juures täna tööd koostööjuht Sven Tobreluts, kelle ülesanne on haldusreformi korraldamine maakonnas, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Järva maavanem Alo Aasma ütles, et ta lõi koostööjuhi ametikoha, sest valitsus on haldusreformi tegemise seadnud oma suurimaks siseriiklikuks prioriteediks.

«Kuna seni on haldusreform takerdunud selle taha, et on tekkinud mulje, nagu tugevam omavalitsus võtab üle nõrgema, siis see argumentatsioon piirneb sellega kui kaugele jääb vallamaja,» selgitas maavanem, kes märkis, et hädasti oleks vaja anda argumentatsioonile sisu juurde.

Maavanem tunnistas, et mida rohkem aeg edasi, seda rohkem hakkab ta pooldama visiooni, mille kohaselt koosneks Järvamaa vaid ühest omavalitsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles