Tallinki laev kaldus roolisüsteemi tõrke tõttu korraks kreeni

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Star Tallinna Reisisadama juures.
Tallinki Star Tallinna Reisisadama juures. Foto: Peeter Langovits

Eile õhtul Tallinki reisilaevaga Tallinnast Helsingisse sõitnud reisijad said ehmatuse osaliseks, kui laev ühtäkki kergelt kreeni kaldus.

Postimehega ühendust võtnud reisija sõnul tundus kohapeal justkui oleks laev juhitavuse kaotanud ja suurde kreeni kaldunud. Ühtlasi olla pudelid ümber läinud ja klaasid purunenud. «Klientidele selgitusi ei antud ja ka meeskond oli ehmunud nägudega,» kirjeldas eile õhtul Tallink Stariga Tallinnast Helsingisse sõitnud lugeja.

Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul ilmnes reisilaeval Star tõrge automaatrooli süsteemi ühes osas ning selle lahendamiseks lülitati automaatrool ringi dubleerivale süsteemi osale.

«Kuna tegu oli järsu ühelt süsteemilt teisele ümberlülitamisega, kaldus laev korraks ühekordselt kergesse kreeni kuni 3,5 kraadi. Mingit ohtu reisijatele ja laevale ei olnud,» selgitas Lääne, kelle sõnul oli antud kaldenurk võrreldav nõrgemas tormis kõikumisega.

«Kuna ohtu ei olnud, reisijatelt päringuid ei tulnud ning laeval jätkus elu tavapärases rütmis, siis laeval antud teemal eraldi teadet ei tehtud,» sõnas ta. Samas aga lisas Lääne, et kui reisijatel peaks reisi vältel küsimusi tekkima, palub ettevõte neil alati laeva infolauda pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles