Tormivarjus Vene laev ajas saarlased ärevaks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veere sadam Saaremaal.
Veere sadam Saaremaal. Foto: Helen Kaljo

Eile pärastlõunal helistas Saarte Hääle toimetusse naisterahvas Veerelt, kes teatas, et sadamas on selgelt näha Vene sõjalaev koos puksiiriga. «Laev seisab Veere sadamast nii umbes kolme miili kaugusel. Me kõik oleme siin ärevuses,» ütles ta. Väidetavat olevat laev tulnud tormivarju.

Naisterahvas lisas, et kui läheneti Vene alusele, et pardal olevate inimestega vestelda, siis varjus meeskond miskipärast kibekähku laeva sisemusse, kirjutas Saarte Hääl

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Grak ütles Saarte Häälele, et pühapäeva õhtul saabus Vene Föderatsiooni lipu all sõitev laev meie rannavetesse tormivarju. Graki sõnul vajadust aluste kontrollimiseks ei olnud, sest puksiir ja mereväelaev küsisid luba territoriaalmerre sisenemiseks, et jääda tormivarju. 

Saarte Häälele teadaolevalt olid Tagalahes tormivarjus puksiir Merkuriy ja Vene Föderatsiooni sõjalaevastiku alus RVK 2163. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles