Valner: Keskerakonna maine avab kellelegi uue võimaluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimehel Edgar Savisaarel on rasked ajad.
Keskerakonna esimehel Edgar Savisaarel on rasked ajad. Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna liikmete ja esimehe Edgar Savisaare viimase aja probleemid annavad riigikogu valimistel tõenäoliselt võimaluse peale Reformierakonna ja Keskerakonna ka mõnel kolmandal parteil edukalt esineda, arvas ajakirjanik Sulev Valner.

«Tallinna linnas viimasel ajal kogu aeg juhtub midagi. Mul on tunne, et Savisaarel pudenevad praegu kõik asjad käest ära. Kõik läheb halvasti, alates isiklikust abielu lahutamisest kuni laenuvõtmiseni, siis Keskerakonna kontoriga tekivad jamad, linnas jäävad korruptandid vahele kogu aeg…» loetles Valner Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

«Kui aasta-kaks tagasi võitlevalt öeldi, et see kõik on kiusamine, vandenõu, mitte midagi tegelikult pole, siis nüüd on hoiak muutunud ja hakatud tunnistama, et me ise ka uurime,» arutles ta.

«Savisaare imagoloogiline tugevus on olnud just kurja geeniuse kuvand – kõik otsad on peos, kui tema mingit niiti tõmbab, siis nii ka läheb. Temal kõik õnnestub. Nüüd midagi selles osas on muutunud või murdunud,» jätkas Valner.

«Mulle tundub, et see on ka valijate silmis väga oluline murdekoht kevadiste riigikogu valimiste suhtes. Vaadates kasvõi populaarsusküsitlusi, siis tundubki, et enam ei ole kahe suure vastasseisu, õigemini Reformierakonna ja Keskerakonna oma, vaid on Reformierakond üksinda ees ja teised pigem tagapool suhteliselt võrdsemal positsioonil,» märkas ta selle mõju.

Ta pidas põhjuseks seda, et Keskerakonnal on praegu selline maine, et neil ei lähe väga hästi. «See võiks teoreetiliselt avada võimaluse, et keegi kolmas saab suure võimaluse ja just eriti vasakpoolse esindaja,» sõnas ajakirjanik.

«Ja nii Mikser kui Pihl on lubanud sotside erakonna esimeheks saades pigem vasakpoolset poliitikat ja ka küsimustele vastates on mõlemad lubanud pigem keskerakonnaga uut valitsust tegema ja astmelist tulumaksu juurutama,» arutles Valner.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles