Pagulastele mõeldud tugiisikuid napib

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pagulasabi tiim. Esireas Tatjana Lõkova, Inna Shulzhenko, taga Eero Janson, Igor Jesaulov ja Kristina Kallas.
Eesti pagulasabi tiim. Esireas Tatjana Lõkova, Inna Shulzhenko, taga Eero Janson, Igor Jesaulov ja Kristina Kallas. Foto: Aime Jõgi

Pagulastel Eesti eluoluga kohaneda aitavaid tugiisikuid on hetkel ligi 50, kuid tulevikus sellest ei piisa.

Tugiisikud viivad pagulastega kokku asutused Johannes Mihkelsoni keskus ja MTÜ Eesti Pagulasabi, kellel on kahe peale abiks 48 tugiisikut ning sügisel koolitab Mihkelsoni keskus välja veel 15 inimest, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse liikme Kristina Kallase sõnul oleks vaja ühte tugiisikut ühe inimese kohta.

«Juurde oleks vaja koolitada nii professionaalseid tugiisikuid, keda Mihkelsoni keskus pakub, ja tegelikult meile vabatahtlikke vaja ka juurde, sest meil on probleeme geograafilise kattuvusega,» tunnistas Kallas, kelle sõnul ei ole aga raha ka suurema hulga vabatahtlike koolitamiseks.

Johannes Mihkelsoni keskuse juhi Tõnu Intsu sõnul tugiisikute tööle võtmist hoogustada ei plaani, sest seda, kui palju neid tegelikult tarvis läheb, näitab tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles