Politseil kaob kohustus piiriäärsetel eramaadel liikumiseks luba küsida

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipiir. Illustreeriv foto.
Riigipiir. Illustreeriv foto. Foto: Priit Pullerits

Uuest aastast ei saa enam tekkida olukordi, kus riigipiiriga piirneva maa omanik ei luba piirivalvuril eramaad ületada põhjendustel, et politsei- ja piirivalveametil puudub seadusega selleks luba.

Jaanuarist jõustuma planeeritud eelnõu järgi võib politsei riigipiiri valvamiseks liikuda takistamatult jalgsi ja sõidukitega riigipiiri ja piiriveekogudega piirnevatel või sinna viivatel ajutistel ja erateedel, kallasradadel ja eramaadel väljaspool teealasid ilma omaniku või valdaja nõusolekuta, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Riigipiiri seaduse muutmise teine oluline muudatus on lennureisijate broneeringuinfo kogumise alustamine.

Alates 1. jaanuarist hakkab politsei- ja piirivalveamet koguma lennuettevõtetelt broneeringuinfot vastavalt riigipiiri seadusele.

Andmeid analüüsides saavad õiguskaitseasutused tõhusamalt välja selgitada isikud, kes võivad olla seotud kuritegevusega ja peaksid seetõttu olema kõrgendatud tähelepanu all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles