Seakatk Ekseko lähedal leidis kinnitust

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel ütles, et täiendavad proovid kinnitasid, et Viljandimaal on seakatk tunginud ka kolmandasse lauta.

Laudas oli kokku kuus siga, kellest kaks on juba surnud. «Neli elusat siga saavad tänase päevaga hukatud ja lähevad tänase päevaga Väike-Maarjasse utiliseerimisse,» kinnitas Pärtel.

Eile pärastlõunal sai veterinaar- ja toiduamet kätte esialgse vereproovi vastuse, mille järgi on Aafrika seakatk tunginud ka kolmandasse Viljandimaa lauta.

Seakatk avastati ajalehe Sakala andmeil väikepidajale kuuluvast laudast, mis jääb mõne kilomeetri kaugusele Baltimaade suurimast seafarmist Eksekost. Ekseko omanikfirma, aktsiaseltsi Rakvere Farmid kommunikatsioonijuht Kerstin Aps ütles, et neid kõnealune juhtum ei mõjuta, kuna nad on juba varem kasutusele võtnud kõik meetmed. Küsimusele, mida tähendaks ettevõttele karantiinitsooni jäämine, vastas Aps, et seda ei saa nad veel kommenteerida.

Kui taud kinnitust leiab, peaks see tähendama Ekseko karantiinitsooni jäämist, mis võib tähendada kümnete tuhandete sigade hukkamist ning sadade inimeste töökaotust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles