Saarts: Mikser ei suuda sotsidele uusi valijaid haarata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sven Mikser ei ole kindlasti liider, kes suudaks mobiliseerida Sotsiaaldemokraatliku Erakonna taha palju uusi valijaid, leidis politoloog Tõnis Saarts, kommenteerides Mikseri valimist uueks erakonnajuhiks.

«Ma arvan, et sotsiaaldemokraadid saavad need valijad kätte, kes neil on varem olnud, aga ma ei usu, et Mkser suudaks mobiliseerida uusi suuri valijamasse sotsiaaldemokraatide taha,» rääkis Saarts ERR Uudistele.

Mikseri kõige olulisemaks väljakutseks peab Saarts seda, kuidas ta suudab sotsiaaldemokraadid uuesti ühendada, nii et nad läheksid kevadistele parlamendivalimistele vastu ühtse meeskonnana.

Saartsi hinnangul ei ole arvamusküsitluste järgi otsustades eriti tõenäoline, et sotsid ja Keskerakond kevadistel valimistel kahepeale üle 50 protsendi riigikogu kohtadest saaksid ning võiksid koalitsiooni moodustada.

Mikseri suurt edu Pihli ees seostas politoloog asjaoluga, et paljud esialgu erakonna juhiks kandideerinud liikmed soovitasid oma toetajatel hääletada Mikseri poolt ning ilmselt oli ka rahulolematus Pihliga muudatuse ettevõtmiseks piisavalt suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles