Suurõppuse Siil tehnika konserveerimine läheb maksma 700 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppus Siil.
Suurõppus Siil. Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Kaitseväe toetuse väejuhatus kasutab militaarõppuse Siil tehnika konserveerimiseks esmakordselt renditööjõudu; teenust pakub Baltic Defence & Technology OÜ ning hooldus läheb maksma hinnanguliselt 700 000 eurot.

Hooldatakse peamiselt erinevaid maismaasõidukeid, näiteks maastureid ja kaitseväes kasutuses olevaid veoautosid ja haagiseid, öeldi kaitseväe peastaabist BNSile.

Renditööjõu kasutamise üheks põhjuseks on vastavate spetsialistide ja tööjõu puudus kaitseväes, teatas peastaap esmaspäeval.

«Antud juhul on renditööjõu kasutamine meie jaoks sobiv lahendus, see pakub paindlikkust ja suuremat kontrolli. Tegevused viime läbi kaitseväe territooriumil ja meie enda juhtimisel,» ütles toetuse väejuhatuse materjaliteenistuse tehnika jaoskonna ülem kapten Erko Iljin.

Kokku peaks konserveerimisprotsessi selle aasta jooksul läbima ligikaudu 900 ühikut maismaatehnikat. Enne konserveerimist ja ladustamist kõik sõidukid hooldatakse ja remonditakse, seega peaks kokkuvõttes paranema ka masinapargi kasutusaeg ja valmisolek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles