USA süüdistab Venemaad vingerdamises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA välisministeerium nõudis Moskvalt keerutamise lõpetamist ning rahvusvahelisel tasandil kokku lepitud vaherahu austamist ja vägede väljaviimist Gruusiast.

 

 

Washingtoni terav kommentaar puudutas augustis lühikese sõja lõpetanud kuuepunktilist lepet, mille nõudeid Venemaa lääne hinnangul seni täitnud pole, jättes väed sõjaeelsetele positsioonidele tagasi tõmbamata, vahendas Reuters.

Kremlis lepiti selle nädala alguses eurooplastega kokku juba uues plaanis, mis näeb ette vägede taandumist vaid Gruusiasse ühepoolselt rajatud puhvertsoonist ning sedagi alles kuu aja jooksul. Samal ajal plaanitakse aga separatistlikele aladele paigutada oma regulaarväed, kes jääksid sinna pikemaks ajaks.

«Nad üritavad igal võimalusel keerutada välja endale võetud kohustusest. Me oleme näinud seda alates augustist ja see jätkub. Nad peavad Gruusiast lahkuma,» rõhutas välisministeeriumi pressiesindaja Sean McCormack.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles