Kohvri advokaat ei jaga kohtuprotsessi lõpuni enam kommentaare

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Aksjonov
Jevgeni Aksjonov Foto: Videokaader

Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri advokaat Jevgeni Aksjonov ei anna kuni kohtuotsuse väljakuulutamiseni ajakirjandusele enam kommentaare.

Aksjonov ei ole juba kaks ööpäeva vastanud Postimehe ajakirjanike kõnedele. Postimehe palvel helistas Aksjonovile kolleeg Pihkva ajalehest Pskovskaja Gubernija. Aksjonov selgitas Vene ajakirjanikule, et kuni kohtuprotsessi lõpuni ta enam intervjuusid ei anna.

Aksjonovi sõnul annab kuni kohtuotsuse väljakuulutamiseni kohtuprotsessi kohta infot Pihkva oblastikohus. Samas on Pihkva kohtu pressiesindaja Julia Pron praegu puhkusel.

Esmaspäeval ütles Aksjonov Postimehele, et Kohvri kohtuprotsess jõuab otsuseni tõenäoliselt kahe nädala jooksul. Järgmine istung toimub homme kell 14.30. Info istungiaegadest on ainus, mida Venemaa hetkel Kohvri kohta jagab.

Tundmatud isikud toimetasid mullu 5. septembril kaitsepolitseinik Eston Kohvri füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

FSB uurimisvalitsus esitas Kohvrile süüdistuse spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja relva salakaubaveos.

Kohvrit hoiti esialgu Moskva Lefortovo vanglas, suve hakul toodi ta Pihkvasse, kus algas tema kohtuprotsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles