Aaviksoo: vahepealsest olukorrast ei võitnud paraku keegi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Eero Vabamägi

Neljapäeval Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) rektoriks kinnitatud Jaak Aaviksoo ütles Postimehele, et tunneb TTÜ kuratooriumi otsuse järel kergendust, sest mitu kuud kestnud jant rektorivalimiste ümber on lõpuks läbi.

 

«Arvan, et keegi ei vaata vahepeal toimunule hea või positiivse pilguga tagasi,» tõdes Aaviksoo, et paraku ei võitnud sellest mitte keegi.

Ta tunnistas, et ülikooli juhtimist vahepealne skandaal kindlasti kergemaks ei tee. «Tuleb tõdeda, et ega see oponentide kampaania kõige soliidsem ei olnud, aga ma loodan, et kui saab tööle hakata, siis langeb tolm maha ja saab vaadata ikkagi ülikooli tuleviku poole,» ütles Aaviksoo.

Kuratoorium valis Aaviksoo TTÜ uueks rektoriks 22. mail. Sellest peale on kogu rektorivalimist saatnud segaduste jada. Mida tegi ja mõtles samal ajal Aaviksoo? «Eks ma ootasin, sest see kõik oli ju kuratooriumi kätes. Ma ei saanud ise sellesse kuidagi sekkuda,» lausus värskelt ametisse kinnitatud TTÜ rektor. «Et kuratoorium ikkagi selgusele jõudis oma otsustes ja protseduurides, on muidugi hea, ja eelkõige on see hea Tallinna Tehnikaülikoolile.»

Aaviksoo usub, et töörahu ülikoolis saab taastatud, kuid samas rõhutas ta, et see on võimalik ainult juhul, kui kõik osapooled seda tahavad. «Kõikidel osapooltel tuleb tahta ja mul ei ole kahtlustki, et Tallinna Tehnikaülikool on selleks valmis. Seejärel tuleb praktilist tööd teha ja praktilisi ülesandeid lahendada. Selle käigus see usaldus taastub, ega teisi võimalusi olegi,» nentis ta.

Aaviksoo tunnistas intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et vahepeal mõtles ta ka oma kandidatuuri taandamise peale, kuid lisas siis, et oli andnud lubaduse oma töötajatele, et seni, kuni toetus kestab, ta tagasi ei astu, vahendas ERRi uudisteportaal. «Ja mul on hea meel, et neid toetajaid on pigem juurde tulnud,» lisas ta.

Lepingut veel allkirjastatud ei ole, kuid on kindel, et Aaviksoo alustab uues ametis 1. septembrist.

Neljapäeval kogunenud Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) kuratoorium otsustas lõpuks Jaak Aaviksoo rektoriks kinnitada. Aaviksoo kinnitati ametisse kaheksa poolthääle ja kolme vastuhäälega.

Loe veel:

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles