Volare reostus on arvatust suurem

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volare vrakk
Volare vrakk Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Halb oli Kreeka laevavrakil töid teostavate meeste üllatus, kui vee all olevatest torudest vedelat masuuti hakkas välja voolama, sest ellist asja ette näha ei osatud.

«Ootasime või lootsime, et naftareostust ei ole nii palju. On ikka palju rohkem,» nentis reostuse eemaldamisega tegeleva politsei- ja piirivalveameti reostustõrje vanemspetsialist Tauno Mettis. «Kui kõik oleks sealt välja pääsenud, ei oleks see kindlasti ära haihtunud. Reostus oleks kaldale uhutud, roostikku, see oleks katastroof Saaremaa rannale,» ütles Mettis ajalehele Saarte Hääl.

Üleeile Volarel töid koordineerinud Tuukritööde OÜ juhataja Kaido Peremees ütles Saarte Häälele, et oleks «absoluutselt aja küsimus, millal see lekkima hakkaks.» 

Peremehe sõnul püütakse muuta vrakk praegu nii ohutuks, kui sellisel viisil saab. Kõige ohutumaks saaks vrakk muidugi siis, kui kõik minema viia, kuid praegune hange seda ette ei näe. Tööde kogumaksumus on 206 399 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles