Postimees osaleb uues projektis LÕVI

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudised.
Uudised. Foto: SCANPIX

Juulist kuni detsembri lõpuni viib Etnoweb läbi eesti- ja venekeelsele auditooriumile suunatud meediaprojekti LÕVI, mille eesmärgiks on vähemusrahvuste kultuuriseltside, sotsiaalse sidususe, noorsootöö, hariduse ja kultuurielu puudutavate uudiste koostamine ja levitamine erinevates projekti meediaväljaannetes­­ – Etnowebis, Postimehes, ETV+ ja Kultuuriinfos.

Meediaprojekti LÕVI ehk lõimumisvaldkonna info ellukutsumise peaeesmärgiks on lõimumisvaldkonna kommunikatsiooni koostöövõrgustiku arendamine ning uudiste vahendamine. Etnoweb kaasab uudiste tootmisprotsessi kodanikuajakirjanduse. Artiklite ja uudislugude loomises löövad kaasa ka meediakoolituse Our Media Generation osalenud noored.

Projektijuhi Valeria Mihhailova sõnul on ettevõtmise eesmärk muuta info erinevate organisatsioonide ja kodanikualgatuste huvitavatest avalikest tegevustest, üritustest ja kultuurisündmustest eesti- ja venekeelsete elanike jaoks rohkem kättesaadavamaks. «Sageli me ei tea, millised huvitavad ettevõtmised ja algatused toimuvad meie kodukohas ja selle vahetus läheduses, kuna info ei jõua meieni või pole seda piisavalt ega ka arusaadavas keeles,» ütles Mihhailova.

«Ühise infovälja loomise vajaduse on tinginud ka see, et tihtilugu pole kodanikeühendustel ja pisematel organisatsioonidel piisavalt ressurssi ega võimalusi oma üritustest ja avalikkusele suunatud tegevustest inimesi teavitada. Infot jagatakse sageli vaid kitsamale ringile näiteks sotsiaalmeedia kaudu ning tihtilugu ka vaid eesti või siis vene keeles, mis aga kindlasti ei ole piisav ega vasta ka korraldajate endi ootustele,» selgitas projekti ellu kutsumise vajadust MISA meedia valdkonnajuht Natalja Kitam.

«Selleks, et avalikkus oleks Eestis toimuvast informeeritud ning saaks soovi korral ka ise tegevustest osa võtta, on selliste ettevõtmiste kommunikatsioonialane toetamine info loomise ja levitamise eesmärgil kindlasti oluline,» lisas Kitam.

Ühise infovälja loomisesse saavad panustada sajad Eestis tegutsevad kodanikuühendused, organisatsioonid ja haridusasutused. Uudiste edastamise, vahendamise ja loomise huvi korral tasub ühendust võta Etnowebi toimetajatega aadressil lovi@integratsiooniinfo.ee.

Selleks, et silmaringi laiendavad sündmused ei jääks huvilistele märkamata ning oleks ka hõlpsam oma vaba aega planeerida, saadab Etnoweb kord nädalas välja uudiskirja, mis sisaldab nädala lõikes avaldatud olulisemaid uudiseid. Eesti- ja venekeelse uudiskirjaga saab liituda siin.

Projekti «Lõimumisvaldkonna kommunikatsioonikoostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» toetab MISA kultuuriministeeriumi kaudu riigieelarvest.

Foto: MISA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles