Tule- ja veeõnnetustes on tänavu hukkunud 54 inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Kui tulekahjudes on tänavu seitsme kuuga elu kaotanud kolm inimest rohkem kui mullu samal ajal, siis veeõnnetustes hukkunute arvu on jahe suvi vähendanud, siiski on vee- ja tuleõnnetused nõudnud sel aastal kokku juba 54 elu.

Päästeameti andmetel on Eestis sel aastal 26 tulekahjus hukkunud 32 inimest. Seejuures oli ameti pressiesindaja sõnul kaks põlengut, kus kummaski kaotas elu kolm, ja üks tulekahju, kus hukkus kaks inimest. Mullu samal perioodil nõudsid tulekahjud 29 inimese elu.

Päästeameti ennetustöö osakonna eksperdi Kairet Kõljala sõnul mängib tulesurmade puhul endiselt rolli hooletus lahtise tulega ümberkäimisel, eelkõige suitsetamisel, ning märkimata ei saa jätta ka asjaolu, et üle poole tulekahjudes hukkunutest olid alkoholijoobes.

«Toas suitsetamine ja alkohol moodustavad väga ohtliku kombinatsiooni, mida annaks kindlasti vältida. Muidugi tuleb endiselt rõhutada ka töökorras suitsuanduri vajalikkust, mis tulekahjust õigeaegselt märku annab ning elusid säästa aitab,» ütles ta.

Veeõnnetustes on sel aastal elu kaotanud 22 inimest, samas kui mullu samal ajal oli uppunuid koguni 40. Kõljala sõnul on jahe suvi inimesi kindlasti veekogudest ning võimalikest õnnetustest eemal hoidnud, siiski ei tohiks kaotada valvsust ka soojade ilmade saabumisel.

Ta nentis, et veeõnnetuste puhul torkavad eriti valusalt silma lastega juhtunud õnnetused. Tema sõnul peaksid lapsed veekogude ääres käima ainult koos täiskasvanuga ning sealgi peab täiskasvanu järelevalve ja tähelepanu olema suunatud vaid lastele.

Kõljalg märkis, et veekogude ääres peavad hoolsalt käituma ka täiskasvanud, kes on peamised veeõnnetuste ohvrid. «Tihtipeale satuvad inimesed ohtu tegurite tõttu, mis polegi ujumiskavatsusega seotud, seega ei tohi veekogude riske alahinnata ning enda ohutuse tagamisse tuleb suhtuda tõsiselt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles