Politsei: liikluskäitumine ei ole märgatavalt paranenud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kenno Soo / Sakala

Ehkki tänavu seitsme kuuga on liiklusõnnetuste ja neis hukkunute või kannatanute arv mullu sama ajaga võrreldes veidi vähenenud, ei saa sellest politsei- ja piirivalveameti hinnangul välja lugeda liikluskäitumise märgatavat paranemist.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse liiklustalituse juhi Sirle Loigo sõnul on positiivne, et sel aastal on liiklusõnnetustes hukkunuid viie võrra vähem kui mullu samal ajal. Kui eelmise aasta seitsme kuuga hukkus liikluses 42 inimest, siis tänavu on liiklusõnnetustes elu kaotanud 37 inimest.

Samuti on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga juhtunud veidi vähem liiklusõnnetusi joobes juhtide süül: mullu oli neid 89, tänavu 73. Samal ajal on politsei kõrvaldanud liiklusest rohkem alkoholi tarvitanud roolikeerajaid – sel aastal ligi 4500 –, ennetades sellega Loigo sõnul liiklusohtlike olukordade tekkimist.

«Siiski ei ole need muutused arvudes olnud nii suured, et saaks rääkida positiivsest muutusest meie liikluskultuuris,» nentis ta.

Endiselt teevad politseile muret alkoholi tarvitanud autojuhid, kellest mõnikümmend jääb iga päev korrakaitsjatele vahele. «Samuti on suveperioodile omaselt teedel enam kiirustajaid ehk rohkem on tuvastatud juhte, kes on ületanud kiirust rohkem kui 20 ja 40 km/h,» ütles Loigo.

Seitsme kuuga on politsei tabanud teedelt enam kui 25 300 kiiruseületajat, neist üle 15 300 ületasid kiirust 21–40 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles