Õiguskantsler: laste turvakodu vabatahtlike tausta tuleks kontrollida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Õiguskantsler Ülle Madise soovitab Tartu Laste Turvakodul kontrollida laste turvalisuse tagamiseks turvakodus vabatahtlikena töötavate inimeste tausta.

Aprilli lõpul toimunud kontrollkäigul turvakodusse selgus, et vabatahtlikud abistavad turvakodu kasvatajaid eriti perioodidel, mil turvakodus on rohkem elanikke.

Vabatahtlikud on peamiselt tudengid, kes käivad turvakodus abiks ülikooliõpingute kõrvalt. Turvakodu töötajate sõnul ei ole nad pidanud seni vajalikuks vabatahtlike tausta kontrollida, kuna tegemist on nooremate inimestega.

Õiguskantsler on seisukohal, et kuigi vabatahtlikud on pigem nooremad inimesed, ei välista see väärkohtlemise riski ning ta soovitab kontrollida, kas turvakodus lastega vahetult kokkupuutuvatel isikutel puudub karistatus lastekaitse seaduses loetletud süütegude eest ja nad võivad lastega töötada.

Selleks võib turvakodu teha ise järelepärimise või paluda vabatahtlikul endal küsida väljavõte karistusregistrist, leiab õiguskantsler.

Tartu laste turvakodu pakub teenust lastele vanuses 3-18 aastat ja erandjuhtudel ka noorematele. Asutuses on 20 kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles