Hiiumaa lähistel otsitakse merre kukkunud meest

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekopter. Illustratiivne foto.
Päästekopter. Illustratiivne foto. Foto: Toomas Huik

Seni teadmata põhjustel kukkus täna Hiiumaa lähistel jahi pardalt merre päästevestita mees. Käimas on aktiivsed otsingud, kuid meest leida ei ole õnnestunud.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul edastas täna kell 14.46 Soome jaht raadiosidekanalit kasutades kiirteate, andes teada üle parda kukkunud inimesest. Jaht asus õnnetuse ajal Kärdla sadamast umbes 7 meremiili kaugusel põhja suunas.

Merevalvekeskus käivitas otsinguoperatsiooni, kaasates otsingutele Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrulli, lennusalga kopteri, Hiiumaa vabatahtliku merepääste seltsi ja Turu merevalvekeskuse vahendusel ka Soome piirivalve lennuki.

Kärdla politseijaoskonna merepäästetoimkond saabus mootorpaadil õnnetuspiirkonda kell 15.10 ja alustas merre kukkunud mehe otsinguid veest. Kuressaare baasist kell 15.38 startinud kopter jõudis otsingurajooni kell 15.59.

Vabatahtlikud merepäästjad väljusid Kärdla sadamast kell 16.15 ning nende ülesandeks oli jahi ja selle pardale jäänud naise abistamine sadamasse. Vabatahtlikud aitasid jahi pardale jäänud reisijal maha võtta purjed ning kell 16.58 alustati jahi pukseerimist Kärdla sadamasse. Abivajajaga silduti sadamas kell 19.30. Naine anti üle meedikutele, merel jätkuvad mehe otsingud, teatas pressiesindaja.

Politsei soovitab päästevesti selga panna juba merele minnes, sest õnnetuse juhtudes ei pruugi jääda aega selle otsimiseks ja selga panemiseks. Nõuetekohaselt selga pandud vest hoiab inimest vee peal ka siis, kui inimene on kas teadvuse kaotanud või jõud ujumiseks otsakorral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles