Galerii: Eesti saatkond Londonis kolis uude hoonesse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti saatkond Londonis kolis uude vastrenoveeritud hoonesse ja hakkab alates tänasest konsulaarteenuste osutamiseks kodanikke vastu võtma uuel aadressil 44 Queen’s Gate Terrace.

Info Londoni saatkonna uue aadressi kohta jääb ülesse vana hoone ees olevale infotahvlile. Seni asus saatkond Londonis aadressil 16 Hyde Park Gate. Kogu vajaliku kontaktinfo leiab saatkonna kodulehelt. Uue saatkonnahoone pidulik avamine toimub tänavu sügisel.

Eesti suursaadiku Suurbritannias Lauri Bambuse sõnul oli üks peamisi põhjusi, miks otsustati uude saatkonnahoonesse kolida, vajadus pakkuda Suurbritannias elavatele ja töötavatele Eesti kodanikele paremaid konsulaarteenuseid.

«Uue hoone avaramad ruumid muudavad konsulaarvastuvõtu palju mugavamaks. Samuti võimaldavad uued ruumid vajadusel tööd teha lisakonsulil, et inimeste teenindamine oleks veelgi kiirem ja sujuvam,» märkis Bambus.

Saatkonna uue hoone jaoks osteti maja Londoni Kensingtoni ja Chelsea’i linnaosas 2007. aastal ning renoveerimistöödega alustati mullu varasuvel. Tänav, kus uus saatkond paikneb, rajati aastatel 1851–1855 ja maja ise ehitati aastatel 1859–1860. Queen’s Gate Terrace oli üks tänavaid uues kvartalis, mis ehitati Londonis 1851. aastal toimunud suure maailmanäituse jaoks. Kvartali arendajaks oli William Jackson. Maja esindab 19. sajandi keskpaigale iseloomulikku viktoriaanlikku arhitektuuristiili ja on muinsuskaitse all.

Hoone renoveerimistöid toestas MY Construction & Carpentry Ltd. Maja arhitektuurilise lahenduse tegi Pelle-Sten Viiburgi arhitektuuribüroost Doomino Arhitektid OÜ ning sisekujunduse Margit Argus, Margit Aule ja Kaur Käärma arhitektuuribüroost KAOS Arhitektid OÜ.

Valgusdisainer on Priit Tiimus Tipriit Valgusdisain OÜst ja maja kaunistavate lühtrite looja on Margus Triibmann OÜst Keha3. Hoone sisekujunduselementidel kasutatud fotod on teinud Arne Ader OÜst Loodusmees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles