Alar Karisest sai Nigeeria riigikontrolli mentor

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis konsulteeris Nigeeria riigikontrolli juhtkonda juhtimise valdkonnas.
Alar Karis konsulteeris Nigeeria riigikontrolli juhtkonda juhtimise valdkonnas. Foto: Riigikontroll

Riigikontrolör Alar Karis on järgmise kevadeni Nigeeria riigikontrolli mentor, konsulteerides sealse kõrgeima auditiasutuse juhtkonda juhtimise valdkonnas.

Karis kutsuti mentoriks Rootsi ja Aafrika ingliskeelsete riikide kõrgeimate auditiasutuste ühisprogrammi raames, programmis soovis osaleda 56 kandidaati, kes esindasid üheksat Aafrika riiki, teatas riigikontroll.

«Nigeeria riigikontrollis on probleemiks mitte niivõrd auditispetsiifilised professionaalsed oskused, vaid organisatsiooni efektiivseks juhtimiseks vajalikud suhtlemisoskused ning juhtide omavaheline suutlikkus koostööd teha,» nentis Alar Karis, kes eelmisel nädalal Nigeeria riigikontrollis esimese mentorluse kursuse andis.

Lisaks Karisele osalevad Rootsi-Aafrika ühisprogrammis Leedu endine riigikontrolör Giedre Svediene, kes valiti juhendama Botswana riigikontrolli, Rootsi riigikontrolli esindaja Jan Landahl abistab Keeniat, Magnus Lindell, samuti Rootsi riigikontrollist, on mentoriks Sierra Leones, Margareta Åberg Rootsi riigikontrollist aitab Lõuna-Aafrika vabariigi riigikontrolli ning André van Ommeren Hollandi riigikontrollist on juhendajaks Zambia riigikontrolli juhtkonnale.

Programmi eesmärk on arendada Aafrika ingliskeelsete riikide riigikontrollide juhtide strateegilise tasandi juhtimise oskusi. Programmi koordineerib ja kulud katab Rootsi riigikontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles