Anu Toots: esimehe vahetus ei pruugi sotside jaoks midagi muuta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Toots
Anu Toots Foto: Peeter Langovits

Politoloog Anu Toots märkis, et sarnaselt sotsidele olid hiljuti ka Rahvaliidul suured ootused uuestisünniks, kui vahetus nende juht. Tegelikkuses aga midagi paremuse poole ei läinud.

Juhi vahetus annab Tootsi sõnul sotsidele küll võimaluse uuesti tõusta, kuid optimistlike hinnangutega ta siiski ei kiirustaks.

Samas usub Toots, et Mikser esimehena suudab sotsidele meelitada uusi valijaid, kes varem poleks nende poolt hääletanud. Mikseri suurimaks väljakutseks on Tootsi hinnangul Tallinna küsimus. «Tuleb otsustada, kas nad soovivad koalitsioonis jätkata ja kuidas seda teha. Kindlasti peaks nad suutma näidata, et on iseseisev poliitiline jõud,» tõdes Toots.

Sotside nüüdseks endise esimehe Jüri Pihli väljaütlemised tekitasid politoloogis hämmingut. Pihli avaldus, et sotsid otsustasid jätkata mugavuserakonnana, jääb tema jaoks arusaamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles