Rokibändil valmis lustakas diskovideo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trafficu liikmed Tõnis Kivisild, (vasakult) Silver Laas, Stig Rästa, Robert Vaigla ja Ivo Priilinn kehastusid 1980ndate filmimeesteks. Fotod: erakogu
Trafficu liikmed Tõnis Kivisild, (vasakult) Silver Laas, Stig Rästa, Robert Vaigla ja Ivo Priilinn kehastusid 1980ndate filmimeesteks. Fotod: erakogu Foto: Erakogu

Ansambli Traffic uues diskomuusika kuldajastust inspireeritud muusikavideos õpetavad näitlejad Anu Lamp ja Tõnu Oja tantsu vihtuma ning bändipoisid ise kehastuvad tantsusaate tegijateks.



Trafficu uuele singlile «Kesköödisko» valminud video on tehtud populaarse Soome MTV saate «Laupäeva tantsud» järgi, kus kogenud tantsuõpetaja Åke Blomqvist diskosamme õpetab.


Trafficu videos on saatejuhi ja tantsuõpetaja rollis näitleja Tõnu Oja, kelle sõnul on selline puusaliigutamine väga keeruline ülesanne ja nõuab aastaid harjutamist.


«Ma olen siiamaani suutnud jätta mulje, et oskan tantsida, aga tegelikult olen ma selles väga vilets ja ega mulle tantsimine ei meeldi ka,» tunnistas ta ning lisas, et ei hooli suurt ka diskomuusikast. «Eks nad tahavad minu üle naerda,» ütles Oja.


Trafficu esindaja Fred Krieger on aga sootuks teist meelt. «Kui videot vaadata, siis on kohe selge, et Tõnu Oja ja Anu Lamp sobivad diskotantsijateks ideaalselt,» kiitis ta.


Lisaks lööb videos saatejuhina kaasa kauaaegne telenägu Mati Talvik ning saatekülaliste hulgas istuvad näiteks Trafficu kitarristid Robert Vaigla ja Stig Rästa.

«Kui soomlastel oli toona täitsa tõsine tantsusaade, siis meie teeme selle videoga nalja ja näitame ühe tantsusaate tegemise köögipoolt,» seletas Krieger.


Nii on ansambli solist Silver Laas saate režissöör, basskitarrist Tõnis Kivisild vanemoperaator ja trummar Ivo Priilinn nooremoperaator. Rästa sõnul oligi bändi soov pigem tagaplaanile jääda ja kehastuda kas saate publikuks või filmimeesteks.


Stilist Triin Jalakas seisis hea selle eest, et bändipoisid, tantsijad ja saatekülalised oleksid riietatud kaheksakümnendate stiilis.


Kriegeri sõnul valmib lisaks muusikavideole ka lühike dokumentaalfilm video salvestamisest ning seda saab näha 20. septembril klubis Hollywood.


«Võin öelda, et see on kõigi aegade pikim muusikavideo, mis Eestis kunagi tehtud,» tõdes ta. «See algab viieminutilise dokumentaalfilmiga, kus näidatakse videost väljajäänud klippe ja naljakaid juhtumisi kaadri taga. Sellele järgneb kuueminutiline muusikavideo.»


«Kesköödisko» video esmaesitlus on 20. septembril klubis Hollywood ning tele-eetris 22. septembil Kanal 2 uudistesaates Reporter.

«Kesköödisko»


Saadan sõnumeid, kõneminuteid kulutan, et saaksin öelda sulle:
sinu naeratus, tehispäevitus, iga liigutus – see meeldib mulle.
Sinu kaelakee ja su dekoltee, õli valada sa oskad tulle.
Sinu säärejooks mulle võrgu koob, sinna abituna langen jälle.
Refrään: Tantsi mu ees, tean täpselt, mis teed. Selles ei saa sulle keegi vastu.
Kõike ei saa, mis sooviksin ma. Jääb mulle vaid see kesköödisko.
Jälle hommikul lööb mul silmis tuld. Läbisegi peas on külm ja kuumus.
Öised sosinad mulle meenuvad.
Olen kordamööda kurb ja rõõmus.
Kuigi lubasin, et enam kunagi, taaskord otsima ma sinna suundun.
On see halb või hea isegi ei tea, tunnen, et su sõltlaseks ma muutun.
Refrään
Läbisegi külm ja kuumus.
Kordamööda kurb ja rõõmus
Läbisegi külm ja kuumus.
Kordamööda kurb ja rõõmus.
Tantsi mu ees, tean täpselt, mis teed. Kuigi su jaoks on see järjekordne disko.
Kõike ei saa, mida sooviksin ma. Nii jälle lõppema peab mu jaoks see disko.
Refrään

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles