Maanteeameti juhiks pürib viis inimest

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maanteeameti peadirektori uuele konkursile laekus tähtajaks viis avaldust, komisjon asub nüüd avaldusi läbi vaatama.

Riigisekretär kuulutas 3. juulil välja maanteeameti peadirektori konkursi, kuna eelmine konkurss nurjus. Avalduste esitamise tähtaeg oli eile, 3. augustil ning selleks ajaks sai riigikantselei avaldused viielt kandidaadilt.

Komisjon koguneb avaldustega tutvuma 12. augustil. Siis otsustatakse, kuidas konkurss edasi läheb.

Riigikantselei ootab maanteeameti peadirektori kandidaadilt oma ülesannete täitmiseks vajalikku juhtimiskogemust, haridust ja inglise keele oskust B2 tasemel. Konkursikomisjon eelistab kandidaate, kellel on vähemalt kolmeaastane organisatsiooni või suure struktuuriüksuse juhtimise kogemus, magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon soovitavalt majanduse või ehituse valdkonnas ning tugev analüütiline ja finantsalane võimekus.

Riigikantselei eeldab kandidaadilt valmisolekut taotleda riigisaladusele juurdepääsu luba.

Maanteeameti juhi eelmine konkurss nurjus, kuna valituks osutunud ameti peadirektori senine asetäitja Lauri Lugna võttis vastu siseminister Hanno Pevkuri pakkumise asuda siseministeeriumi kantsleri ametikohale.

Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson esitas 30. aprillil majandus- ja kommunikatsiooniministrile lahkumisavalduse. Adamsoni tööleping lõppes 31. mail.

Riigikantselei kuulutas Adamsoni lahkumise tõttu välja maanteeameti peadirektori konkursi. Tähtajaks, 7. juuniks, laekus üheksa kandideerimisavaldust. Komisjon valis välja Lauri Lugna, kes otsustas asuda siseministeeriumi kantsleri ametikohale. Seetõttu pidi riigikantselei kuulutama välja uue konkursi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles