Suurem osa ristluslaeva turistidest lahkub täna Tallinnast

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katkise kruiisilaeva Viking Star turistid viiakse vastavalt soovile kas otse koju või Bergenisse ning kapteni sõnul hüvitab Viking reisijatele pool pileti hinnast ja pool tulevasest reisist Vikingiga.

Eile hommikul postitas ristlusilaeva Viking Star reisija kruiisiuudiseid vahendava portaali Cruise Law News sotsiaalmeedia lehele pildi kirjast, millega kapten pöördus laeval viibivate inimeste poole, selgitades reisi edasist teekonda ja pooleli jäänud reisi hüvitamist.

«Vajalikud osad ei saabu kahjuks nii kiiresti kui loodeti, mõned neist tuleb valmistada tellimusena,» kirjutas kapten Atle Häkon Knutsen. «Kruiis tühistatakse ja oleme seetõttu pettunud nagu teiegi. Võite kindlad olla, et oleme arutanud kõiki võimalikke lahendusi,» pöördus ta reisijate poole, pakkudes välja kaks varianti reisi jätkamiseks.

Esiteks pakkus kapten võimalust turist Tallinnast koju sõidutada. «Tagame parima, mis meie võimuses, kuid palume mõistvust, sest lennuliikluse võimekus siin väikses Euroopa pealinnas on limiteeritud. Oleme kindlad, et kõik külastajad, kes tahavad koju naasta, jõuavad seda teha hiljemalt teisipäevaks,» kirjutas kapten Knutsen.

«Kui soovid jääda Baltikumi seniks nagu esialgu plaanitud, siis majutame teid Viking Staril kuni teisipäevani, et siis lennata Bergenisse,» kirjutas kapten. Portaali Cruise Critic teatel majutatakse turiste Norras Bergeni hotellis kuni 8. augustini, mil kruiisireis lõpeb kava kohaselt. «Palume tähele panna, et hotelli mahutavus on limiteeritud,» seisis Knutseni kirjas.

Lennujaama esindaja Lauri Linnamäe sõnul on täna lisaks tavapärasele graafikule kolm tšarterreisi ning samuti üritatakse turiste päeva jooksul, keda vähegi võimalik, ka olemasolevate liinilendude peale panna.

Esimene lend Bergenisse väljub 14.30, teine 19.15 ning kolmas Reykjaviki 02.30. «Kuna rahvast on lennujaamas rohkem, tasuks täna kinni pidada sellest, et vähemalt kaks tundi enne lennu väljumist lennujaamas kohal olla,» lisas Linnamäe.

Tallinna sadama reisilaevaliinide ja kruiiside ärisuuna juht Ingrid Berezini sõnul pole praegu infot selle kohta, kui paljud turistidest soovivad otse koju sõita, paljud edasi Bergenisse sõidavad.

«Suurem osa turistidest tuli täna päeval laevalt maha, aga kui palju seal inimesi veel peal on veel, ei oska öelda. Jutt oli, et peaaegu kõik inimesed tulevad täna laevalt maha, kuid kas see ka õnnestub, ei tea,» rääkis Berezin.

Ingrid Berezini sõnul saab laev sadamast liikuma siis, kui reisijad on maha võetud ja laevast antakse teada, et see on liikumiseks võimeline. «Pukseerida ei saa enne, kui laev tühi,» nentis Berezin, oskamata täpsustada, millal see juhtuda võiks.

«Praegu päevadest rääkida ei saa. Plaane võib olla igasuguseid, aga on näha, et need ei pea paika. Kindlasti tegeletakse ennekõike tehnilise rikke väljaselgitamisega,» rääkis Berezin. «Ju laev kuskile remonti läheb, aga kuhu täpsemalt, ei oska öelda,» ütles ta ristluslaeva edasise saatuse kohta.

Kruiisilaeva kapteni sõnul võtab laeva Viking Star kliendisuhete osakond reisijatega ühendust pärast koju tagasijõudmist. Kapten kirjutas, et tagastamisele kuulub 50 protsenti kruiisi hinnast, lisaks toetab Viking reisija tulevast kruiisi Vikingiga 50 protsendi ulatuses.

Viking Star on operaatorfirma Viking Ocean Cruises uus kruiisilaev, mis on olnud liinil alates selle aasta aprillist. Alus mahutab 930 reisijat ja 600 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles