Pihkva kohus teeb Kohvri protsessis väikese pausi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Pihkva kohtus.
Eston Kohver Pihkva kohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Pihkva oblastikohtus jätkus teisipäeval protsess Venemaa poolt röövitud Eesti kaitsepolitseiniku Eston Kohvri üle, kuid nüüd tuleb mõnepäevane paus.

Kohtu veebilehe andmetel toimub järgmine istung 7. augustil algusega kell 11. Juuli lõpus alanud protsess toimub suletud uste taga.

Kohvrile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos. Pihkva kohtu andmetest selgub, et Kohvrit süüdistatakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 276 järgi ehk spionaažis, paragrahv 226 lõige 1 järgi ehk relva salakaubaveos, paragrahv 222 järgi ehk relva kandmises ning üheksas rikkumises paragrahv 322 järgi, mis käsitleb riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Enne Pihkvasse toomist oli Kohver Moskvas Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles