EL veenab Iirimaad järgmisel sügisel uuesti hääletama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipud Brüsselis
Euroopa Liidu lipud Brüsselis Foto: Reuters / Scanpix

Eurokoridorides liigub kurjakuulutavat pealkirja «Lahendus Iiri probleemile» kandev ülevaatedokument, mille järgi avaldab EL tuleval kuul toimuval tippkohtumisel Dublinile jõuliselt survet selleks, et riigis korraldaks järgmise aasta sügisel Lissaboni leppe küsimuses uus rahvahääletus, kirjutas eilne ajaleht The Irish Examiner.


Siiani on Iirimaa valitsus jutte peatselt toimuvast uuest referendumist agaralt tõrjunud. Dublini võimude väitel pole võimalik juunis läbikukutatud leppe suhtes nii ruttu selgusele jõuda, sest küsimus vajab veel põhjalikumat uurimist.


Samas ilmus just sel nädalal saareriigi leppest loobumise põhjuseid analüüsiv uuring. Selles tõdeti põhiliselt, et iirlased hääletasid vastu teadmatusest – nad ei saanud aru leppe mõttest ja sisust ning lisaks uskusid dokumendi kohta usinalt levitatud väärinfot.
Iirimaa oli ainus ELi riik, mis pani Lissaboni leppe rahvahääletusele. Prantsusmaa ja Hollandi referendumil läbi kukkunud ELi põhiseadusleppe järglane kukkus ka iirlaste käes läbi. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles