Politsei hoiatab eluruumide väljaüürimise pettuse eest

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikuulutus.
Üürikuulutus. Foto: Peeter Langovits

Nädalavahetusel Pärnus toimuva muusikafestivali eel tuleb politsei meelde, et inimesed ei langeks kelmide küüsi, kes pakuvad ettemaksu eest nädalavahetuseks soodsat ööbimispinda.

Eile sai politsei info juhtumist, kus petturid olid omaniku teadmata võtnud ettemaksu elamispinna väljaüürimise eest Pärnus, teatas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefekruuri pressiesindaja.

«Kahjuks näib, et petturid on leidnud võimaluse heausksetelt inimestel raha väljapetmiseks. Kasutades kinnisvaraportaalides leiduvaid pilte on loodud kujutelm, et heas seisus elamispind on soodsa hinnaga pakkumisel majutuseks Weekend festivali ajaks. Inimestele pakutakse häid elamistingimusi soodsa hinna eest ja küsitakse ettemaksu,» kirjeldas Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk.

Praeguseks on teada küll üks selline juhtum, ent politsei peab võimalikuks, et ohvreid võib olla rohkem. Inimestel, kelle kodu on nende teadmata majutuskohana välja reklaamitud ning kelle ukse taha saabuvad ettemaksu teinud külalised, palub politsei ühendust võtta hädaabinumbril 112.

Petturite tabamiseks on politsei teatel oluline, et oma ütlused annaksid ka need inimesed, keda sel moel petetud on. Seetõttu paluvad vormikandjad ka välismaistele ohvritele olukorda selgitada ning võtta vähemalt nende kontaktid, et politseil oleks võimalik kannatanutega ühendust saada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles