Reinsalu tahab korduvatele liiklusrikkujatele karmimaid karistusi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Liis Treimann

Justiitsminister Urmas Reinsalu andis ministeeriumi ametnikele ülesande analüüsida karistusseadustiku liiklussüütegude peatükki, et kroonilised liiklusrikkujad oleks seaduse silmis tapjatega võrdsed.

Reinsalu sõnul tuleb karistusseadustiku liiklussüütegusi puudutavat peatükki analüüsida just sellest küljest, kas korduvate raskete liiklusrikkumiste puhul tuleks karistusi karmistada, edastas justiitsministeeriumi pressiesindaja.

«Liikluskuritegude karistuspoliitika tuleb korduvate kurjategijate puhul jäigemaks muuta. Inimohvritega traagilised õnnetused näitavad, et paadunud liikluskurjategijate karistus peab olema vastavuses teo raskusega,» märkis Reinsalu.

Minister selgitas, et täna on kuni viieaastase vangistusega võimalik karistada inimest, kes on liiklusnõuete rikkumisega põhjustanud inimese surma. Kahe või enama inimese surma põhjustamise korral on võimalik karistada kuni kaheteistaastase vangistusega.

«Ettepanek, mida ekspertidel tuleb analüüsida, on karistusseadustiku paragrahv 422 lõike 2 rakendusala laiendamine nii, et sinna alla kuuluksid ka korduvad liiklusrikkujad. See tähendab, et isikut, kes on põhjustanud teise inimese surma ning kes on ka varem raskeid liiklusrikkumisi toime pannud, saaks karistada kuni kaheteistaastase vangistusega. Selline karistus oleks võrreldav karistusega tahtliku tapmise eest,» ütles Reinsalu pressiteate vahendusel.

Copy
Tagasi üles