Mikser: Eesti õhuruumi turvalisus on kindlalt tagatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: AFP /Scanpix

Eesti õhuruumi turvalisus on ja NATO heidutusmeetmed on kindlat tagatud, NATO viib järjekindlalt ellu Walesi tippkohtumise otsuseid, ütles Malis visiidil viibiv kaitseminister Sven Mikser kolmapäeval BNS-ile.

«Ukraina kriisi puhkedes oli Balti õhuturbemissiooni tugevdamine esimene, kõige kiiremini rakendunud NATO heidutusmeede, sest lennukeid oli võimalik kõige kiiremini lennubaasidesse juurde tuua. Hiljem on õhuturbe suurendamisele lisandunud NATO kollektiivkatse õppused, NATO liitlaste maaväe üksuste tegevus Eestis, Läänemerel patrullivad NATO laevad, NATO juhtimiselement, eriüksuste koostöö ning kindel plaan eelpaigutada NATO piiririikidesse liitlasvägede relvastust ja varustust,» rääkis Mikser.

NATO võtab kollektiivkaitse plaanide uuendamist ja edasi arendamist Mikseri hinnangul väga tõsiselt. Kohaloleku ja õppuste kaudu nii maal, merel kui ka õhus on NATO heidutus tagatud kindlamalt, kui kunagi varem ja ainult lennukite arv ei ole mõõdupuuks.

«NATO on kinnitanud, et viib õhuturbemissiooni läbi ühest lennubaasist Leedus ja Ämari Lennubaasist Eestis. Eesti jaoks ei muutu mitte midagi, neli liitlaste hävitajad paiknevad jätkuvalt Ämaris ja viivad sealt läbi õhuturvet,» lisas Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles