Klassijuhtaja: Sven oli nii nutikas, et suu jäi lahti!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Mihkel Maripuu

Värskelt sotside juhiks saanud Sven Mikser oli juba kooliajal priimus – armastas matemaatikat ja inglise keelt, käis olümpiaadidel ja hiilgas oma teadmistega, lõpetades Paides keskkooli kuldmedaliga.

Klassijuhataja Mare Savisaar mäletab, et kui Sven põhikooli lõpus pinginaabrit vahetas, kukkunud vana naabri hinded neljade-viite asemel kohe kolmedeks ja õpetaja pärimise peale tunnistanud poiss ka ise ausalt, et sai varem Sveni pealt piiluda, kirjutab Õhtuleht.

Õpetaja sõnul ei pürginud Sven klassi liidriks, aga torkas alati silma, peamiselt entsüklopeediliste teadmistega – klassiõhtutel korraldanud ta kaaslastega alati mälumängu, ekskursioonil aga eraldunud teiste tarkade poistega omaette, kus vadistatud lakkamatult tarka juttu: spordist, teadusest, tehnikast.

Kord löönud 4. klassi poiss klassijuhatajalgi suu lukku: rahuteemaline tund sai uue mõõtme, kui Sven kukkus pajatama USA võimsatest rakettidest ja Boeingu lennukitest.

Klassijuhataja usub, et Tartu Ülikooli inglise keelt ja kirjandust õppima läinud Mikserist oleks võinud saada väljapaistev teadlane, kuid Sven ise tahtis teisiti – olles enne riigikogu valimisi saanud stipendiumi mainekast Oxfordi ülikoolist, otsustas Mikser valimisedu nimel sellest loobuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles