Kuu aega rännanud lambad jõudsid koju tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamaal söövad lambad.
Karjamaal söövad lambad. Foto: Margus Ansu

Kuu aega tagasi Saaremaal Leisi vallas plehku pannud 12 noort lammast jõudsid pärast seda koju tagasi, kui pererahvas nad kohalikult poisilt saadud vihje peale üles leidis.

«Ilmselt jahimehed hirmutasid nad ajujahi käigus õige kursi peale. Arvatavasti tundus mere äär neile tuttav ja nad hakkasid ise tagasi tulema,» ütles perenaine Maire ajalehele Meie Maa.

Kõige kaugem punkt, kus lambaid märgati, asus kodust 10 kilomeetri kaugusel Laugu ja Nurme küla vahel. «Otsisime lambaid peaaegu iga päev autoga ringi sõites,» rääkis peremees Jüri.

Pererahvas sai loomad kätte tänu ühe poisi telefonikõnele Murikast, mis jääb lammaste elupaigast viie kilomeetri kaugusele.

Millal lambad täpselt kaduma läksid, ei ole teada, kuid peremehe sõnul võis see juhtuda võõrutuse ajal. «Panime vanad kinni ja pügasime neid, umbes 30 talle jäi omapead välja. Üks väike punt otsis vanasid taga ning nii nad läbi aia läksid,» lausus peremees, kes pakkus, et kokku võisid lambad maha käia umbes 50 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles