TTÜ töötajad loobusid Aaviksoo rektoriks valimise kohtuvaidlusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Jaak Aaviksoo.
Akadeemik Jaak Aaviksoo. Foto: Eero Vabamägi

Tänavu juunis Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) kuratooriumi rektorivalimise otsuse kohtus vaidlustanud neli Tehnikaülikooli töötajat loobusid kohtuvaidlusest.

Neli tehnikaülikooli töötajat, kes vaidlustasid 22. juunil TTÜ kuratooriumi rektori valimise otsuse, teatasid neljapäeval ülikoolile, et on otsustanud kohtuvaidlust mitte jätkata, teatas TTÜ pressiesindaja BNS-ile.

TTÜ mitme teaduskonna professorid ja töötajad esitasid 22. juunil Harju maakohtule taotluse, et tühistataks TTÜ kuratooriumi 22. mai otsus valida ülikooli rektoriks Jaak Aaviksoo. Hagi esitajate Tanel Kerikmäe, Archil Chochia, Sandra Särava ja Raivo Vilu sõnul valiti Aaviksoo rektoriks viiendas hääletusvoorus, kuid nende hinnangul ei oleks tohtinud viiendat hääletusvooru üldse korraldadagi, sest valimised nurjusid juba neljanda hääletusvooruga. Seetõttu paluti kohtul Aaviksoo rektoriks valimise otsus õigustühiseks kuulutada.

Harju maakohus ei võtnud TTÜ töötajate hagi menetlusse. Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul asus maakohus oma 26. juuni määruses seisukohale, et kuivõrd TTÜ on avalik-õiguslik juriidiline isik ning avalik-õiguslikus suhtes tekkinud vaidluste lahendamine ei ole tsiviilkohtukohtu pädevuses, tuleb Tanel Kerikmäe, Archil Chochia, Sandra Särav ja Raivo Vilu avalduse menetlusse võtmisest keelduda. Kohus leidis, et avalduse lahendamine on haldus- mitte tsiviilkohtu pädevuses, mistõttu tuleb avaldajatel pöörduda halduskohtu poole..

Määrusele sai esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles