Postimees teeb maanteesõidult Eesti esimese otsevideoreportaaži

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homsest harrastajate tänavasõidust, mis toimub Euroopa jalgrattameistrivõistluste raames, teeb rajalt sadulast otsereportaaži Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits.

Laupäeval kell 12 algavaks 62 kilomeetri pikkuseks sõiduks kinnitab Pullerits kiivrile kaamera ja põse külge mikrofoni, mis võimaldab edastada vahetult nii pildis kui sõnas seda, kuidas võistlus kulgeb ning mis moodi paistab see osalejate keskelt. Lisaks peab Pullerits kinnitama ratta raami külge tehnika pildi ja heli reaalajas Postimehe veebiküljele ülekandmiseks. See on teadaolevalt esimene kord Eestis, kui keegi püüab teha maantee rattasõidust osalejana otsereportaaži.

Foto:
Foto: Foto: Mihkel Maripuu

Homsel harrastajate võistlusel tuleb starti üle 120 osaleja, nende hulgas Londoni olümpial grupisõidus kaasa löönud Rene Mandri, kes nõustas mullu kevadel Pulleritsu rattaettevalmistust, Mihkel Ronimois, Norman Vahtra, Mihkel Kalja, Kristjan Oolo, Vahur Valvas, Greg Hallop, Tarmo Kopli ja veel paljud Eesti rattavõistlustelt tuntud ning kõrgeid kohti saanud mehed.

Veidi rohkem kui tosina kilomeetri pikkusele ringile, mida ratturid läbivad viis korda, jääb ka kaks tõusu: üks Jakobi mäel ja teine Vanemuise mäel. Korraldajad ei luba rajale ühtegi rattaklubi saateautot, vaid saadavad võistlejatele appi n-ö üldised tehnilise abi sõidukid. Meditsiiniteenistus on lubanud rajale läkitada kaks kiirabiautot.

Nädal tagasi 50-aastaseks saanud Pullerits on tänavu rattaga läbinud 4000 kilomeetrit, suve hakul saavutas ta Tartu rattaralli 142 kilomeetri pikkusel põhisõidul 219. koha. Tema aeg 3:35.57 andis keskmiseks kiiruseks 39,44 km/h.

Foto:
Foto: Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles