Vandaalid on tänavu Eesti Raudteele tekitanud üle 10 000 euro kahju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Vandaalid ja vargad on tänavu esimesel poolaastal tekitanud Eesti Raudteele üle 10 000 euro kahju, kokku on poole aastaga ettevõtte taristul aset leidnud 181 vargus- ja vandalismijuhtumit.

«Vargusjuhtumid on tänu Eesti Raudtee ja politsei pidevale koostööle märkimisväärselt kahanenud. Kui 2014. aastal leidis aset 29 vargusjuhtumit, siis käesoleva aasta esimese kuue kuuga on Eesti Raudtee taristul varguseid ette tulnud vaid kuuel korral,» rääkis Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Liina Hallik BNS-ile. 2013. aastal oli vargusjuhtumeid 46 ning aasta enne seda 82.

Vandalismijuhtude arv on jäänud samale tasemele eelnevate aastatega. Vandalismiga on Eesti Raudteel tulnud tänavu esimesel poolaastal kokku puutuda 175 korral. «Sellest 24 juhul on lõhutud tõkkepuid, 14 korda piirdeaedu ja kolmel korral valgusfoore,» täpsustas Hallik. «Kõige rohkem, 94 korral, on kurikaelad vaeva näinud Harjumaal,» lisas ta.

Kokku on vandaalid Halliku sõnul tänavu esimesel poolaastal raudteele kahju teinud üle 10 000 euro. «Kulukaimad on piirdeaedade, perroonide ja valgusfooride lõhkumised.»

«Vigastatud valgusfoorid ja raudteetaristu võivad põhjustada ka äärmiselt ohtlikke olukordi kõigile rongiga reisijaile,» netis Hallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles