Admiral Pitka luurevõistlusel selgusid võitjad

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Pitka luurevõistlus.
Admiral Pitka luurevõistlus. Foto: Eha Jakobson / Kaitseliit

Võrumaa raskel maastikul üle 30-kraadises kuumas toimunud rahvusvahelise admiral Pitka luurevõistluse võitis Kuperjanovi pataljoni võistkond Tartu maleva ja Pärnumaa maleva I võistkonna ees.

Võitjameeskonda kuulusid kapten Raido Ossip, nooremleitnant Aller Olesk, noormleitnant Alain-Edward Urm ja nooremveebel Leivo Laats. Kokku lõpetas võistluse neliteist võistkonda kahekümneneljast startinust. Naiskodukaitse võistkond lõpetas võistluse 11. kohal, parim välisvõistkond oli Soome I, kes saavutas 10. koha, teatas kaitseliidu pressiesindaja.

„Tänavune võistlus oli kaitseliidu teatel erakordselt raske, nii maastiku, kui ilmastikuolude tõttu. «Need, kes võistluse lõpetasid, võivad end täie kindlusega parimatest parimate hulka kuuluvateks nimetada,»“ ütles võistlust juhtinud kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili.

Maailma üheks raskemaks militaarvõistluseks peetaval admiral Pitka luurevõistlusel osales seitsmest riigist 24 võistkonda, kes pidid nelja päeva jooksul läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult ligi 120 kilomeetrit.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal erinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse eesmärgiks on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset, relvastust/varustust ning kindlasti ka moraali.

Kaitseliidu korraldatava militaarvõistluse ülem on kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, võistluste peakohtunik on Soome reservohvitser kapten Tomi Haimelin. Võistluse peakorraldaja on kaitseliit, ettevalmistusele ja läbiviimisele on kaasatud nii kaitsevägi, Erna selts, reservohvitseride kogu, laskurliit kui teised organisatsioonid. Kokku võttis võistlusest ja selle korraldamisest osa üle 300 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles