Kokkuvõte Weekend festivalist: jaoskonda viidi 160 pidulist, neist kolmandik alaealised

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend festivali teine päev.
Weekend festivali teine päev. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kell üheksa tegi Pärnus toimunud Weekend festivali ajal tööd koordineerinud staap kokkuvõtteid möödunud kolmest ööpäevast. Märgiti, et peoliste hulgas valitses valdavalt positiivne meeleolu ja kuigi politseil tuli tegeleda erinevate juhtumitega, siis üldjoontes möödus festival rahulikult.

Kolme ööpäeva jooksul tegeles politsei 460 juhtumiga. Kuritegusid, mis seotud festivalikülalistega, on registreeritud üheksa: avaliku korra raske rikkumine, narkosüütegu, liiklusalane rikkumine, kelmuse katse ja viis vargust, teatas politsei pressiesindaja.

Väärteomenetlusi on alustatud 191, neist alaealiste suhtes 63. Liiklusalaseid rikkumisi avastati 98, sealhulgas kaks joobes ja kümme juhtimisõiguseta juhti. Ühe mootorsõiduki joobes juhtimisega seotud väärteomenetluse tulemusel konfiskeeriti sõiduauto. Politseijaoskonda toimetati 160 inimest, neist 58 alaealised. Kainenemas oli kokku 61 inimest.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri tänas suurt rahvahulka, kes oskas festivalist probleeme tekitamata rõõmu tunda ning kaaslinlasi, kes ürituse õnnestumisele kaasa aitasid ja tavapärasest rahutumatesse öötundidesse mõistvalt suhtusid.

«Politseile olid need töörohked päevad, kuid eks nii suure rahvahulga juures on see mõistetav - kes vajas abi, kes korralekutsumist ja loodetavasti õnnestus politsei kohalolekuga ka mõni ebameeldiv vahejuhtum ära hoida,» lausus Sinimeri.

Tema sõnul sujus koostöö erinevate partneritega ladusalt ning see aitas suurürituse õnnestumisele kaasa. Eraldi märkis ta tunnustavate sõnadega ära festivalialal ja telklates turvalisuse eest vastutanud OÜ Meeskond Security. Ta lisas, et politseitöö korraldamise mõttes saadi väärtuslik ja tuleviku tarbeks vajalik kogemus.

Avalikku korda olid tagamas Lääne prefektuuri politseiametnikud ja abipolitseinikud ning kolleegid teistest prefektuuridest, kokku enam kui 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles