Viljandisse kerkib uus kaubanduskeskus

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi raekoda.
Viljandi raekoda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna peetakse sarikapidu Leola tänava lõppu kerkivas vaba aja kaubamajas Dayoff, kus leiab koha mitu Viljandile uut spordikaupade- ja rõivaketti.

Dayoffi äripindade väljarentimisega tegeleva Uus Maa kinnisvarabüroo Viljandi kontori juhataja Reet Raudsepp rääkis, et spordipoode tuleb vaba aja kaupadele suunitletud keskusesse tervelt kolm, kirjutas Sakala. Kui Hawaii Express kolib Lossi tänavalt lihtsalt uude kohta, siis Spantal ja Exitsport on maakonnas uued tegijad.

Suurim rentnik ongi majas Spantal, kes saab kauplemiseks mõeldud 2200 ruutmeetrist enda käsutusse 370.

Osaühingu Spantal juhatuse esimees Marko Tarro leidis, et samas nišis tegutsevate poodide ühes kohas asumine teeb ostja elu lihtsamaks, sest too ei pea mööda üksikuid poode käimisele aega raiskama.

«Turg praegu küll langeb, aga eks ta kunagi tõuse jälle,» oli laieneva ettevõtte juht optimistlik. «Me ei kauple ainult spordivarustusega, vaid ka vaba aja rõivastega. Maja ja autot inimene iga päev ei osta, aga riideid läheb tal alati vaja.»

Suur tulija hüppas alt ära

Reet Raudsepp tõdes, et kõik jaemüügiketid majanduse praeguses olukorras nii julged pole ja rentnikke on leida hulga raskem kui veel pool aastat tagasi. Üks firma, kes soovis oma käsutusse saada 400 ruutmeetrit Dayoffi pinnast, loobus Viljandisse tulekust vahetult enne eellepingu sõlmimist.

«Seetõttu on meil praegu teisel korrusel 200—250 ruutmeetrit vaba,» lausus Raudsepp. «Ka kogu ülejäänud pind pole veel lepingutega kaetud, kuid läbirääkimised peaksid lähipäevil lõpule jõudma.»

Lisaks ülal nimetatud spordipoodidele on Raudsepa sõnul kindlale kokkuleppele saadud Jetty jalatsiäriga ning rõivakauplustega Marat ja 4-ruut. «Läbirääkimisi peame veel muusika-, pesu-, koti- ja lasterõivakauplustega.»

Jõuluks lahti

Peale poodide tulevad keskusesse söögikoht, mis praeguste plaanide järgi hakkab pakkuma Itaalia toite, ja Hansapanga sularahaautomaat.

Osaühingu Dayoff juhatuse liikme Indrek Saare sõnul on ehitus läinud kavakohaselt ja keskuse uksed on arvatavasti võimalik lahti teha 11. detsembril. Nii loodab uus kaubamaja osa saada magusast jõulueelsest ostupalavikust.

«Me loodame, et maja tuleb väga ilus,» lausus Saar.

Ta tunnistas, et üks keskuse rajamise põhjus oli vajadus saada lahti vanast räämas metsakombinaadi varest, mis rikkus samadele omanikele kuuluva sisustuskaubamaja Home Gallery ümbrust.

Arhitekt Margus Maiste projekteeritud modernsesse hoonesse tulevad nii eskalaator kui lift. Koridoridesse pannakse ilupuud, laternad ja pingid, et luua sarnasust pargiga.

35 miljonit krooni maksev keskus kuulub seda ehitava Leviehituse omanikele Indrek Saarele, Kuldar Ilusale, Jüri Luntile ja Peeter Kilgile ning kinnisvaraärimees Taavi Kernerile.

Indrek Saar tõdes, et kui välja arvata Viljandi järve äärde planeeritav Vikerkaare vee- ja ärikeskus, jääb Dayoff mõneks ajaks Leviehituse viimaseks kinnisvaraarenduseks.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles