Murdvarguste vastane üksus tabab iga kuu keskmiselt kaks kahtlusalust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud. Pilt on illustratiivne
Politseinikud. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Möödunud aasta oktoobrist Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse sees töötav murdvarguste vastane uurijate grupp on iga kuu tabanud keskmiselt kaks kahtlusalust.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse juhi Toomas Jervsoni sõnul on eriüksuse ülesanne uurida raskeid eluruumidesse sissemurdmisi. «Enamasti tegeletakse juhtumitega, mille puhul on ühes piirkonnas toime pandud mitu sarnase käekirjaga sissemurdmist. Kokku on uurimisgrupis 14 ametnikku,» ütles Jervson BNS-ile.

Tema sõnul tuvastavad uurijad igas kuus keskmiselt kaks kahtlustatavat, kelle puhul on enamasti tegemist juba korduvalt sarnastes kuritegudes süüdi mõistetud inimestega ning keda on alust seostada mitme sarnase kuriteoga. Viimane kinnipidamine oli möödunud nädal, kui Harjumaal peeti kinni mees, keda kahtlustatakse Pirita linnaosas mitme varguse toimepanemises. Keskmiselt kulub menetlusgrupil ühe vargusteseeria avastamisele poolteist kuud.

«Selliste kuritegude avastamiseks on ülioluline, et kannatanud juhtumitest politseile teada annaks. Seda ka juhul, kui saadud kahju on väike või kuritegu jääb lõpule viimata ja varas põgeneb. See on politseile oluline informatsioon, sest saame teada, et sellise käekirjaga kurjategija on piirkonnas liikvel ning kahtlustatava tuvastamisel on võimalik teda vargusjuhtumitega seostada,» rõhutas Jervson.

Tema sõnul võib politsei juhtumeid ja vihjeid koos analüüsides saada olulise juhtlõnga, mis viib kurjategija tabamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles